Van een Twistout naar een Afro

Wil je na tijdje een simpele afro kapsel? Een simpele afro kapsel kan gemaakt worden van een twistout kapsel. Een twistout kapsel maakt u door droge twists los te maken met uw vingers door ze in de tegengestelde richting op te draaien. Een twist bestaat uit twee strengen haar die om elkaar heen gedraaid zijn.

Een simpele afro kun je maken door de twistout met je handen en vingers uit elkaar te handen. Om het haar tegelijkertijd ook wat te voeden en een beschermlaag aan te brengen, is het goed om je handen van te voren in te smeren met wat olie. Verder is het bijna net als kammen. Je pakt een deel van je haar vanaf je hoofdhuid tussen je vingers en je handpalm en strekt de krulletjes uit in de volle lengte. Als je het haar dan los laat valt het vanzelf in een afro vorm. Heb je hier en daar nog de spiraaltjesvorm van de twistout, haal dan met je vingers de krulletjes uit elkaar.

Wassen, kammen en eruit halen van een twistout
Dit is het lastigste gedeelte van een twistout. Ga alsjeblieft niet proberen een kam door je haar te halen als je een twistout hebt. De kam blijft gegarandeerd steken en als je niet uitkijkt trek je al je haren uit je hoofd. Het beste wat je kunt doen is je haar met je vingers verdelen weer de oorspronkelijke toetjes te maken.  Dan is het handig om je haar meteen een hete olie behandeling door warme olie (olijf of kokos) toe te voegen aan het haar voordat je de toetjes draait. Laat de olie ongeveer een half uurtje intrekken. Vind je dat te veel moeite, voeg dan de Progro toe van Kemi oil, het is de beste detangler ooit! Na 5 minuten kun je de kam door je haar laten glijden. Begin voorzichtig onderaan de puntjes dan gaat het heel gemakkelijk.

Om je mooie afrobos een paar dagen langer te dragen, slaap je met een zijden of satijnen sjaal om. Je kunt je haar ook in een knotje doen, midden op je hoofd, zodat je lekker kunt slapen. Je kunt ook verschillende toetjes maken. De volgende dag kun je weer met je handen en vingers je Afro in vorm brengen.

Dit is hoe u een leuke en simpele afro kapsel kunt maken van simpele twists.