Tips voor het knippen van een mannen haarsnit

Wie een mannenkapsel of een jongenskapsel wil gaan knippen, moet rekening houden met een heleboel dingen. Het is niet zomaar even de tondeuse pakken. Het zal ook wel enkele keren oefenen zijn. Toch is het interessant en leuk om zelf mannenkapsels te kunnen knippen. Je spaart er veel geld mee uit en het is gewoon […]

Wie een mannenkapsel of een jongenskapsel wil gaan knippen, moet rekening houden met een heleboel dingen. Het is niet zomaar even de tondeuse pakken. Het zal ook wel enkele keren oefenen zijn. Toch is het interessant en leuk om zelf mannenkapsels te kunnen knippen. Je spaart er veel geld mee uit en het is gewoon leuk. Leer alle trucjes maar wees gewaarschuwd! We adviseren deze uitleg voor degenen die al een basiskennis knippen hebben!

Tips voor het knippen van een jongenskapsel:

Deze uitleg is bedoeld voor mensen die al een eerste ervaring achter de rug hebben met knippen. Bij twijfel is de kapper altijd beter. Voor meer ingewikkelde kapsels is een opleiding nodig.

Zorg voor een waterspuit voor de bovenste gedeeltes maar laat het haar droog tot je klaar bent met de tondeuse. Lees eerst alles door en bekijk de filmpjes onderaan deze pagina!

1Dit kapsel is erg variabel waarmee veel mogelijkheden zijn. Het kan van boven langer blijven of juist korter. In dit voorbeeld hebben ze een lichte hanenkam geknipt. Door de extra korte zijkanten, staat het erg stoer.Dit kapsel kan ook voor jongens.
3Dit is de before foto en je kan goed zien dat het een hele verbetering is. Het kapsel kan op alle lengtes geknipt worden maar bij een iets korter koppie is het makkelijk.
2Hier kan je goed zien hoe de bovenkant is geknipt. Houd je vingers altijd recht en bekijk goed dat het overal even lang is.
5Stap 1:
Begin met de zijkanten en neem hem niet meteen te kort. Door het iets langer te houden, vermijd je risico’s. :)
Houd de tondeuse steeds op dezelfde hoek en ga steeds recht omhoog.
4Stap 2:
Werk steeds verder naar achteren maar pas op dat je niet te hoog gaat.
6Stap 3:
De hogere kant moet je langer laten. Dit kan door de tondeuse anders in te stellen of door hem om te draaien.
8Stap 4:
Sluit dan de gedeeltes met elkaar aan en zorg voor een goede neklijn.Dit doe je door het opzetkammetje van je tondeuse af te halen en voorzichtig bij de oren en van achter de bestaande lijnen recht en vloeiend te maken.
9Stap 5:
Neem van de bovenkant steeds een deeltje wat in je vingers past en knip het recht af. Neem dan de geknipte lok mee naar het nieuwe deel en knip het even lang. Werk zo helemaal tot achter.
10Stap 6:
Neem het van de zijkant op deze manier vast en werk rond het hoofd. Bekijk dat alles evenwijdig is.
7Stap 7:
Werk dan de kruin verder af en sluit de geknipte lokken overal goed op elkaar aan. Bekijk dus goed dat er geen trappen zijn.
Tips voor het knippen van een mannen haarsnit
3.60 / 5
3.60 - 37 Votos

También te puede interesar