Pijpenkrullen

Pijpenkrullen worden gedragen door lange en korte haartypes. In principe maakt het niet uit hoe lang of kort jouw haar is. Met vijf cm is je haar lang genoeg om om deze kleine flex rods te kunnen draaien.

Voor deze kapsel heeft u een rollerset nodig. Een rollerset lukt het best op pas gewassen schoon haar, maar het grote geheim is dat je haar niet kletsnat hoeft te zijn. Je haar mag vochtig en zelfs droog zijn, maar het hoeft zeker niet doorweekt te zijn.

Het is ideaal als het haar nog net niet droog is. Dit betekent dat je niet uren lang onder een haardroger hoeft te zitten of rond te lopen met de rollers totdat je haar droog is. Voor iemand die zo ongeduldig is als ik, is dit een geweldig voordeel.

Het beste is om je haar eerst in te delen in enkele handelbare parten. Dat maakt het proces makkelijker. Afhankelijk van hoe groot of hoe klein de parten zijn kun je 2 tot 5 rollers per deel inzetten. Hoe kleiner je het haar indeelt, hoe voller het kapsel en hoe langer het goed blijft zitten.

  • Neem minimaal de hoeveelheid haar vergelijkbaar met de dikte van een normaal potlood.
  • Voeg wat Twist Out Melk en borstel het door het haar om het van begin tot eindpunt goed over het haar te verdelen.
  • Begin het eindpunt van je haar om de twist-rod te draaien. Zorg ervoor dat het eindpuntje er echt helemaal goed omheen zit. Dit is belangrijkvoor de afwerking.
  • Rol de rest van het haar om de roller en buig dan de uiteinden naar elkaar toe zodat het goed blijft zitten.
  • Herhaal dit voor alle delen van het haar.
  • Haal de flex-rods eruit als het haar helemaal droog is en breng met de vingers jouw haar in vorm.

Er zijn ook leuke tips hier om pijpenkrullen te maken.