Onhandig met de krullen van mijn kind…

Hier een leuke artikel over hoe u de krulletjes van uw kind het best kan verzorgen terwijl uzelf steil haar hebt. U moet er rekening mee houden dat het haar van een baby veel meer fijner is dan het haar van een oudere. Naarmate de haartjes van de baby langer worden zal het haar dikker […]

U kunt gebruik maken van rubberen bandjes.

Hier een leuke artikel over hoe u de krulletjes van uw kind het best kan verzorgen terwijl uzelf steil haar hebt.

U moet er rekening mee houden dat het haar van een baby veel meer fijner is dan het haar van een oudere. Naarmate de haartjes van de baby langer worden zal het haar dikker worden (waardoor het beter handelbaar is ) en netter zitten.

Voor de meisjes kunt u gebruik maken van kleine rubberen bandjes of klepjes, dat is wanneer de krulletjes beter getemd zijn. Om ongewenste krul lokjes te voorkomen kunt u gebruik maken van een band.

Behalve bij de meisjes is het ook zo dat een jongen met een volle bos krullendhaar een plezierig plaatje is en heel erg schattig. Wat te doen als je als ouder dol bent op het haar maar toch zoveel mogelijk wilt dat het niet te meisjesachtig wordt? Tegenwoordig maakt dat eigenlijk niet zoveel uit maar om toch wat dieper in te gaan zal ik daarover toch een ander artikel moeten schrijven. Voor de vergemakkelijkheid bij het behandelen van het haar zelf kunt u het ook kort houden. U kunt ook proberen om de bovenkant wat langer te houden in tegenstelling tot de zijkanten.

Een jongen met krullend haar

Duidelijke adviezen bij het zuinig omgaan met kroes en krullend haar.

-Krullendhaar wordt beter uitgekamd wanneer het nog nat is en niet wachten tot het droog is.
-Bij krullend haar is het heel makkelijk om van die lastige klitten te krijgen en om deze vroegtijdig te ontklitten zult u ervoor zorgen dat u de krullen onder controle hebt. Om een kind van pijn te besparen bij de aanwezigheid van een teveel aan klitten kunt u hiervoor liever een ontklittende product gebruiken speciaal voor de kinderen.
-Naast het gebruiken van shampoo vergeet de conditioner niet. Het vochtig houden van het haar is van essentieel belang om te voorkomen dat het haar onhandelbaar wordt. De Meest voorkomende fout die we maken is het gebruik maken van te veel shampoo. Liever niet te vaak hiervan gebruik maken, het zorgt er alleen voor dat het haar uitdroogt. Een geheime tip die ik onlangs van een vriend heb gehad is een beetje conditionar te laten aan de uiteinden, in plaatst van het volledig uit te spoelen. Deze methode zal het haar helpen beschermen. Ook al wast u het haar niet elk dag, het moet toch dagelijks worden behandeld met conditionar en wel bij elke bad. Gebruik een vochtinbrengende conditioner (speciaal voor de kinderen). Beter niet aan de krullen wrijven maar gewoon laten doorlopen waardoor de krullen hun eigen patroon kunnen behouden. Bij het drogen let erop dat u het haar niet laat wrijven aan de baddoek maar in plaats daarvan moet u het deppen en laat het haar het liefst zelf drogen. Dit geeft het haar een natuurlijke krul effect. Ook al lijken de krullen aan elkaar te klitten, laat het rustig totdat het haar helemaal droog wordt.
-Koop de juiste haar produkten. Er zijn genoeg produkten die speciaal bestemd zijn voor krullend haar en ook nog voor de kinderen. Tip: vermijd producten die petroleum en mineral oil bevatten, het droogt je haar uit.

[youtube hQR5GBDNED0 nolink]

Krullendhaar bij kinderen kan heel erg mooi zijn, indien het goed verzorgd wordt. Het gebruik van de juiste stylingsmiddelen kunnen voorkomen dat het haar kroezig wordt en helpt daarbij de natuurlijke kinder krulletjes behouden.

Het haar bijknippen en vaak ook. Ik denk dat veel van de moeders zich hiermee zorgen maken, ze zijn bang dat het haar niet meer terug groeit en stellen een beurt bij de kapper zo lang mogelijk uit terwijl het krullendhaar steeds meer onhandelbaar wordt. Vooral de puntjes, ze klitten heel makkelijk waardoor ze sneller kunnen breken.

3.90 / 5
3.90 - 52 Votos
Compartir en: Twittericono twitter Facebookicono facebook Pinteresticono pinterest

También te puede interesar