Kapsels voor groot hoofd

Bij een kapsel voor op een grote hoofd moet er rekening gehouden worden met de verhouding van het lichaam en het evenwicht van het hoofd zelf. Is het hoofd gelijkmatig groot? Evenwichtig en evenredig gekeken naar de vorm en de eigenschappen. Gewoon groter dan verwacht? De antwoorden op al deze vragen zal een definitief effect hebben op de stijl die geschikt is voor elk individu, maar er zijn enkele basis richtlijnen die kunnen helpen in een bredere zin.

De grootste fout die je kan maken is te gaan voor een volumieuze kapsel. Geen volle kapsels, met andere woorden geen kapsel met een hoge volume, houdt het klein. Het maakt niet uit om welke kapsel het gaat maar al die toegevoegde volume zal er voor zorgen dat uw hoofd nog groter lijkt en de mensen er bewust van maken van de grootte van uw hoofd.

Vermijd extreme kleuren zoals bij de donkere brunettes, botergele blondjes etc. Deze extreme kleuren hebben hun plekje maar liever niet op iemand met een grote hoofd. Alhoewel er wordt gezegd dat kleuren niet echt effectief werken, raad ik u toch aan om te kiezen voor natuurlijke tinten en kleuren, naar mijn aanzien helpt deze toch bij het verminderen van de grootte van uw hoofd.

Vergeet het totale plaatje niet. De juiste kapsel is niet altijd een kwestie als het gaat om het balanceren van uw gezicht. Bent u tenger of statisch? dan is het nodig dat u uw look een beetje aanpast om het dan in mate te compenseren bij verschil in verhouding van het hoofd en het lichaam.

Een geweldige kapsel bij iemand met een grote hoofd is dan de strakke bob. Het rechtgetrokken haar valt plat op het gezicht welke ervoor zorgt dat uw hoofd wat kleiner lijkt. Doordat het haar tot onder de kaaklijn valt krijgt uw gezicht en kaak meer definitie. Een grote hoofd heeft  de neiging om er lang uit te zien of zelfs te zijn, maar deze lengte geeft het gezicht een brede effect en meer verhouding.

Wat een grote hoofd ook meestal meebrengt is het hebben van een grote voorhoofd. Dit kan je heel makkelijk camoufleren met een kapsel met opzij vallende pony. Deze type pony verkort de lengte van het gezicht zonder dat de pony te scherp en merkbaar wordt. Het rechttrekken hiervan zal de stijl wat smaller maken waardoor het hoofd ook kleiner lijkt.

Lang haar hebben is mooi maar een foute stap voor iemand met een grote hoofd. De lengte helpt uw grote hoofd te verlengen. Echter, als u uw haarstijlist vraagt om het haar in korte lagen te snijden dan kan het wel werken. Deze stijl past het best als je dik haar hebt, wanneer het haar zo op het gezicht valt dan bedekt het de grootte ook zo een beetje. De beste manier om korte laagjes te stijlen is het van onder naar boven te fohnen voor een beetje volume en deze dan rechtrekken voor een strakke uitstraling.

Bij de heren is het lang niet zo moelijk om de gepaste kapsel te krijgen als hoe het bij de vrouwen zit. Maar wat zeker niet mag is de “Buzz Cut». De heren, met een abnormale grote hoofd, die met een Buzz Cut rondloopt roept alleen maar naar aandacht voor zijn grote hoofd.

Tegenwoordig zijn er heel veel websites waar je een foto kan uploaden en spelen met de verschillende beschikbare haartrends. Een daarvan is www.taaz.com. Upload je foto en experimenteer met allerlei soorten kapsels, het effect is heel realistisch en daarnaast is het programma geheel gratis. Behalve het spelen met kapsels kunt u dat ook doen met make-up. Op deze manier kan je zelf zien wat leuk staat op je «grote hoofd», vervolgens kan je de gewenste uitstraling uitprinten en deze brengen naar je haarstijlist.

[youtube ad6AalAYJ8Y nolink]

Laatste artikelen:
Kapsels voor Halloween
Kapsels voor groot voorhoofd
Kapsels voor fijn haar

Images
Image 1
Image 2
Image 3

4.70 / 5
4.70 - 34 Votos
Compartir en: Twittericono twitter Facebookicono facebook Pinteresticono pinterest

También te puede interesar