Kapsels voor fijn haar

Hou er rekening mee dat bij het ouder worden uw fijn haar veel minder wordt in haar volume. Vandaag nog loopt u met een bosje garen ,als ik het zo mag zeggen, maar zodra je in de buurt van 50 jaar nadert dan kunt u rekenen op een draad haartype…

Heeft u last van haarverdunning op de kroon van uw hoofd en of aan de achterkant? Dan kunt u gaan voor de korte, klassieke bob, de beste vermomming op niet-goeduitziende haarplekjes. Dit is een botte en chique haarkapsel die tot de kin reikt. Om een schrale haarlijn te camoufleren kunt u gebruik maken van volle opzij vallende pony’s. U doet er weinig aan om het te onderhouden, en om die volle uitstraling te krijgen kunt u het simpel genoeg een blow-out geven met de juiste haarlotion.

Die korte, slordige kapsels zien er best goed uit he’? Om dit effect te krijgen kunnen we daarvoor onregelmatige haarlengtes en stukjes aanbrengen aan het haar, het zorgt ook voor een vollere uitstraling en textuur. En net als bij de korte, klassieke bob kan je met deze slordige kapsel de lelijke verdunde haarplekjes goed camoufleren.

Zin in lang haar? Bij fijn haar kan je beter een maximale lengte tot bij de schouders hebben, hoe langer het haar hoe dunner in volume. Vraagt uw haarstijlist het gewicht van het haar aan de uiteinden eraf te doen, zodat het haar vrij kan bewegen.

Voordat we specifiek ingaan op wat de beste knipbeurt is voor je fijne haar alsook de kleur oplossing moeten we bij stilstaan dat de doktor bij haaruitval niet van jou zal verwachten dat je stopt met het kleuren van het haar en of gebruik maakt van hitte bij het in vorm brengen van je haarkapsel. Wat de doktor je wel zou willen adviseren is dat je erop moet letten wat de chemische processen en het gebruik maken van hitte bij het steilen van het haar allemaal kan doen.

Bij het gebruik maken van permanente haarkleur kunt u ervoor zorgen dat de haren wat dikker wordt doordat de permanente haarkleur het buitenste deel van elk individueel haarstreng binnendringt met als gevolg dat het haar opzwelt. Proviteer dus van de verdikkingvoordelen van permanente haarkleur.

Een grote Nee Nee is wanneer je gaat voor blond terwijl u fijn haar hebt. Hoe lichter het haar en vooral de kleur blond, bij fijn haar, zal uw haren transparant doen lijken en het effect geven alsof je geen haren hebt waardoor ook de hoofdhuid te zien zal zijn. Kies in plaats van blond naar variaties in blonde tinten met als basis donkerblond.

Hier enkele handige geheime tips bij fijn haar:

De beste manier om het haar te drogen bij gebruik van een haarföhn is door snel en oppervlakkig door het haar te gaan en wel op de hoogste instelling. Gebruik je vingers in plaats van een haarborstel om het haar te bewegen, doe het op een vrij snelle manier vooral doordat je geen gebruik maakt van haarborstels.

– Zorg ervoor dat alvorens je haarpodukten aan het haar aanbrent, styling proudukten/ mousse , dat voor meer dan 2/3 dl van het haar ontvocht is, dus geen water bevat. Dit is belangrijk omdat anders wanneer je bijvoorbeeld volume wilt aanbrengen aan het kapsel dat het nat haar dan verdunnend zal werken op het middel.

– Vermijd wax produkten, gel soorten, pasta’s, styling cream soorten, glansmakende produkten en anderen. Ze zorgen er alleen voor dat het haar gewicht krijgt en het dus naar beneden houdt, daarnaast wordt het haar vettig en de kans is groot dat de plekken met wat minder haar vertoond worden.

[youtube qq1VrRGoZEE nolink]

Laatste artikelen
Leuke kapsels voor dik haar
Kapsels 2012
Kapsels mannen 2012

Images
Image 1
Image 2
Image 3

4.00 / 5
4.00 - 35 Votos
Compartir en: Twittericono twitter Facebookicono facebook Pinteresticono pinterest

También te puede interesar