Kapsels om je Gezicht Smaller te Doen Lijken

Heb je een rond of een zwaar gezicht en wil je het wat smaller doen lijken? Er bestaan hiervoor verschillende oplossingen, zonder dat je daarom hoeft te kiezen voor drastische veranderingen. De bedoeling is steeds om een ovalen gezicht te suggereren, waarbij de lengte ongeveer anderhalve keer de breedte is en waarbij de kaaklijn lichtjes […]

Heb je een rond of een zwaar gezicht en wil je het wat smaller doen lijken? Er bestaan hiervoor verschillende oplossingen, zonder dat je daarom hoeft te kiezen voor drastische veranderingen. De bedoeling is steeds om een ovalen gezicht te suggereren, waarbij de lengte ongeveer anderhalve keer de breedte is en waarbij de kaaklijn lichtjes smaller is dan het voorhoofd. Die éne goede snit voor een rond gezicht bestaat niet: er zijn heel wat flatterende opties.

De twee belangrijkste benaderingen om een zwaar gezicht “af te slanken” zijn het creëren van méér hoeken in het gezicht en het visueel langer maken van het gezicht met haar. Hoe zorgt u hier concreet voor?

Hieronder vindt u enkele trucjes.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

OPZIJ VALLENDE PONY

Een lange, opzij vallende pony creëert hoeken in het gezicht en de schuine horizontale beweging zorgt voor de illusie van een smaller gezicht. Een pony die net het jukbeen raakt en dan spits in een neerwaartse hoek loopt van wenkbrauw tot tegenovergestelde oor zorgt voor een afslankend effect. Een stompe, rechte pony is geen goed idee; die maakt de wangen alleen maar breder en het gezicht zwaarder.

ZIJSCHEIDING

Daar waar een middenscheiding zorgt voor kromming, werkt een zijscheiding afslankend, want die geeft een hoekig voorkomen aan het gezicht. Los van de haarlengte maakt een zijscheiding het gezicht onmiddellijk slanker, want de focus is wég van het midden.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Drew Barrymore heeft een rond gezicht.

LANG HAAR IN LAAGJES

Je kan duidelijk niet alle kapsels dragen, zorg ervoor dat je gezicht niet nog ronder wordt door het haar meer volume te geven bij de oren. Het beste is het kiezen van een lang kapsel, dat bv in laagjes is geknipt.

Dit is ook Drew Barrymore.Zij kiest hier wel voor de middenscheiding, maar heel losjes en wat naar achteren. Het klassieke kapsel met balletknot staat haar goed.

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

GA VERTICAAL

Volume bij de kruin maakt het gezicht langer. Door wat buiging te creëren bovenaan of de toplaag lichtjes te touperen, voegt u lengte toe. Dit werkt van nature afslankend. Om het haar volume te geven, kunt u wortelliftspray op vochtig haar spuiten en het daarna föhnen met een grote, ronde borstel. Gebruikt u een toupeerkam, start dan op zo’n 3 cm van de wortels. Toupeer echter met mate: het zwaar getoupeerde haar uit de jaren 80 is niet echt meer in.

OPSTEEKKAPSELS

Advertisement

Deze kapsels maken het gezicht dunner, want ze creëren volume bovenaan. Een eenvoudig opsteekkapsel is bijvoorbeeld de ballerinaknot of grace-kelly-rol. Met die heerlijk handige klemmmen heb je al snel effect! Trek het haar niet te strak naar achteren, maar vlot en luchtig, wat losse plukjes op wangen en voorhoofd staat speels. Heb je achter een vrij dikke nek, draag een dunne lange sjaal om die te camoufleren bij opgestoken haar.

.Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

ALGEMENE WEETJES

U kiest beter niet voor té kort of té breed haar. Een bob, héél bot en recht geknipt is echt geen goed idee voor iemand met een zwaar gezicht. Een bob kan ook in laagjes geknipt en oogt veel speelser. Een snit waarbij het haar losjes tegen het hoofd ligt en met franjes en zachte lijnen rond het gezicht om een deel van wang en kin te verbergen, is dan wél weer OK. Gebruik de juiste producten om volume te creëren daar waar nodig en om het haar glad te maken daar waar gewenst. Accessoires kunnen eveneens helpen.

Image and video hosting by TinyPic

KLEUR

Advertisement

Alhoewel kleur niet de allesbepalende factor is om een gezicht smaller te doen lijken, kunt u via highlights voor contrast zorgen. Dit creëert schaduw, wat dan weer afslankend werkt.

Kapsels om je Gezicht Smaller te Doen Lijken
4.20 / 5
4.20 - 39 Votos

También te puede interesar