Kapsels kort haar 2014

Haarkapsels

Elke vrouw denk tenminste één keer in haar leven eraan om haar haar kort te knippen. Maar nog voordat zij aan de beurt is bij de kapper of kapster twijfelt zij. “Wat als kort haar mij niet gaat staan?” Kort haar is zowel makkelijk te onderhouden als elegant.

Het kan wel een vreemd gevoel van binnen opwekken als u op de één of andere dag ineens een hele stuk van uw haar eraf knipt. Doe daarom dus eerst de nodige onderzoek. Zoek online of in tijdschriften naar de verschillende kapsels voor kort haar en kijk bij welke gezichtsvorm het past.

Sommige kapsels zijn speciaal bestemd voor vrouwen van een bepaalde leeftijd. Het kapsel kan u er ouder of jonger uit laten zien. Let daarop dus ook. Breng een foto mee voor de kapper/kapster, zodat hij/zij precies weet wat u wilt.

Verder komt kort haar voor in verschillende lengtes. Eigenlijk wordt elke haarlengte, welke boven de schouders is, gerekend tot kort haar. Vanaf schouderlengte valt het onder medium tot lang haar.

Een zeer avontuurlijke stijl, die niet veel vrouwen durven, is de pixie. Bij de pixie wordt het haar rond de oren en aan de achterkant van het hoofd heel kort geknipt. Bovenop wordt het haar iets langer gelaten. Met de pixie kunt u verschillende kanten op. U kunt van heel netjes tot ontzettend slordig gaan.

De pixie is het meest aan te raden voor vrouwen met glad haar, maar ook zij die licht golvend haar hebben kunnen het proberen.

De demi-bob is niets anders dan een langere versie van de bob. De demi-bob kan ook lichtjes in laagjes worden geknipt, zodat het haar iets meer dimensie krijgt. De demi-bob is bestemd voor zowel vrouwen met glad haar als vrouwen met golvend haar.

We weten allemaal hoe een bob kapsel eruit ziet. Ook de bob kan lichtjes in laagjes worden geknipt en met dit kapsel kunt u ook manen erbij laten knippen.

Maar een bob kapsel heeft ook andere varianten, bijvoorbeeld een assymetrische bob. Die begint kort aan één kant en eindigt langer aan de andere kant. Een ander model is één waarbij de achterkant korter is geknipt dan de zijkanten. Bob is echter niet voor elke haartype bestemd, slechts voor glad en golvend haar.

Er is één kort kapsel welke bij bijna iedere haartype mooi kan staan, namelijk in laagjes knippen. Als het haar nou heel kort is geknipt of demi-kort of als u nou glad, golvend of krullend haar heeft. Zelfs als uw haar zo krullend is dat het bijna kroes is zal het mooi staan.

Dit kapsel is vooral bestemd voor vrouwen die golvend of krullend haar hebben. Als u dit haartype heeft en ’s morgens niet teveel tijd om u klaar te maken, is dit het ideale kapsel voor u als u kort haar wilt. Omdat het in laagjes is geknipt zal het vanzelf goedzitten, ook al kamt u het haar met uw vingers.

Afro haar is geen kapsel meer van de jaren 70. In 2013 heeft het zijn comeback gemaakt en is steeds populairder aan het worden. Vrouwen met kroes haar hoeven dus minder uit te geven aan onderhoudt, want “naturel” is weer in.

Als u een ovaal gezicht heeft kunt u gerust al deze korte kapsels proberen, maar u moet wel erop letten dat uw kapsel geen haar over uw gezicht laat vallen.

Heeft u een rond gezicht? Dan moet u uw haar niet in een rechte bob vorm knippen en ook geen manen zetten. Dit kapsel zal uw gezicht nog ronder laten lijken.

Met een vierkant vormig hoofd, dus een strakke kaak, moet u vooral wegblijven van een bob kapsel. U wilt zo min mogelijk accent leggen op uw kaak.

Als u een hart vormig gezicht heeft zal een pixie kapsel u echt heel leuk staan.

Met een driehoekig gezicht moet u absoluut geen bob kapsel uitproberen. U kunt het best een kapsel met laagjes laten knippen.

[youtube qNZX0GS4_5A nolink]

Laatste artikelen:
Kapsels jaren 50
Korte kapsels voor een rond gezicht
Leuke kapsels foto’s

Images
Image 1
Image 2
Image 3

4.80 / 5
4.80 - 47 Votos
Compartir en: Twittericono twitter Facebookicono facebook Pinteresticono pinterest

También te puede interesar

Un Comentario en “Kapsels kort haar 2014”

 1. Elat dice:

  Mijn man heeft al mijn haar afgeknipt. Hoewel ik hevig protesteerde, kreeg ik een mannelijk militair kapsel. Rondom met een tondeuze tot op 5 millimeter er af ! Van boven maakte hij dat het haar recht overeind stond en schoor dat heel precies horizontaal !
  Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik mijzelf voor het eerst in de spiegel zag ! Mijn eerste reactie was : Vreselijk…!
  Zijn reactie was echter ongelofelijk ! Hij is als een nieuwe man ! Hij houdt niet meer op ! Geweldig !
  Nu voel ik mij zo sexy ! ‘s Morgens, ‘s middags en ‘s avonds…, niet te geloven !!
  Is kort haar sexy ?? Nou en of !!
  God zegene de tondeuze !