Escrito por

Kapsel van een figuurschaatser

Niet alleen aandacht voor je schaatskleding maar ook voor die mooie opgezette kapsel die je zeker niet mag missen op de ijsbaan.

Het haar van een figuur schaatser moet uit de buurt van het gezicht.

In de afgelopen jaren droegen de ijs dansers hun haar heel anders dan de kapsels die nu gedragen worden door de schaatsers van andere kunst schaats disciplines. Het is aanvaardbaar voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke ijs dansers hun haar lang te dragen en niet teruggebonden is. Ook enkele van de kunstschaatsers, in het bijzonder ijs dansers maakten gebruik van haarstukjes of haar extensies voor glamour op de ijsbaan. Nu zijn er van de kleine elastische haarstukjes met krullen, die rond paardenstaarten en bolletjes makkelijk zijn te bevestigen en het haar een volle uitstraling geven.  Een kleine bol kan worden verbreid door het oprollen van een sok (met de teengedeelte uitgesneden) in een soort bollige buis. Een paardenstaart wordt getrokken door de buis, waarna het haar dan rondom de bol wordt vastgezet met een elastische band. Het resterende haar wordt dan rond de perfecte bol verdraaid en vastgemaakt.

Gel of haarlak kan gebruikt worden. Barettes, clips en hoofdbanden kunnen ook gebruikt worden voor het weghouden van het haar uit het gezicht.

Zorg ervoor dat haarspelden of haar klepjes goed bevestigd zijn. Een ernstig ongeval kan optreden als een schaatser zich struikelt over een verdwaalde haarspeld omdat haarspelden, ijs en schaatsmessen niet samen overweg kunnen.

Krullen in het haar van een figuur schaatser geeft een elegante uitstraling. Er zijn verschillende manieren om het haar te krullen. Sommige schaatsers vinden het heel eenvoudig de krullen te maken met behulp van een krultang. Andere schaatsers laten een nacht van tevoren krulspelden in hun haar. Met kort haar valt niet veel te doen. Een decoratieve clip of barette geeft een leuke aanvulling. Wees ook creatief door je haren te kleuren met wasbare kleurmiddel.