Escrito por

Het Terugkomst van de “Beehive”

Van Dusty tot Amy

In de jaren vijftig hebben vele vrouwen hun haren hooggetoupeerd. De getoupeerde haren heeft indrukwekkende hoogte bereikt in de jaren zestig en zijn vorm werd vergeleken met een bijenkorf. Dit is hoe de “Beehive” kapsel voor vrouwen is ontstaan. De “Beehive” is een elegante kapsel voor dames.


De eerste en toenmalige bekendste Beehive draagster was de Engelse Soulzangeres Dusty Springfield.


Tegenwordig zien wij dat de successvolle soulzangeres Amy Winehouse deze oude kapsel weer tot leven wil brengen bijna 50 jaren na Dusty Springfield.  De beehive is nu bekend als de Amy Winehouse kapsel. Zelfs ook de Duitse Modedesigner Karl Lagerfeld is verliefd op de Beehive.

Wilt je weten hoe je deze prachtige kapsel zelf kan maken?

Tip: haar dat niet net gewassen is, geeft een beter resultaat.

Benodigdheden: een kam met fijne tandjes, een borstel met zachte haren, een aantal schuivertjes, haarlak en een paar helpende handen.

Verdeel je haar van oor tot oor in twee delen met een fijne kam. Neem het bovenste deel en kam lok per lok met het fijne kammetje van de puntjes naar de wortels. Kortere stukjes haar rond je gezicht hoef je niet mee te kammen. Ze verzachten de look.

Zet de bovenste ‘omgekeerd’ gekamde lokken vast met een speldje op de zijkant van je hoofd. Dan kam je ook de onderste deel lok per lok van de puntjes tot de wortel. Spendeer hier niet te veel tijd aan, uiteindelijk is het de bovenste laag die de basis van de suikerspin vormt. De onderste lokken dienen meer als ondersteuning van het kapsel.

Kam met het topje van een borstel de haren van de kruin naar beneden. Doe dit zeker niet te hard. Het is de bedoeling om de bovenste haren glad te maken, niet om het ‘gecrepeerde’ eruit te kammen. Probeer zeker de ‘vogelnest-look’ te behouden!

Zet al het haar vast net boven je nek alsof je een lage paardenstaart maakt. Zet de paardenstaart aan de rechterkant van je hoofd vast met voldoende schuivertjes tot het kapsel stevig aanvoelt.

Neem het haar van de rechterkant en draai het naar de linkerkant in een opgaande rolbeweging richting kruin. Als je haar te lang is zet je het binnenin de ‘rol’ vast met een aantal schuivertjes.

Om te zorgen dat je suikerspin er goed blijft uitzien blijf je er beter nog even aan prutsen met je vingers of een kammetje tot alle haartjes in hun plooi liggen. Werk af met voldoende haarlak en you’re good to go! (maar niet naar rehab!)