Het Bloemenpot Kapsel

Een bloempotkapsel is een kapsel waarbij het haar rondom kortgeknipt wordt, alsof iemand een bloempot op het hoofd heeft gezet en het eronderuitstekende haar heeft weggeknipt of geschoren. Deze kapsel was vroeger een populair kapsel onder het gewone volk als een gemakkelijke en relatief nette haardracht die niet door een professionele kapper aangebracht hoefde te […]
Haarkapsels

Een bloempotkapsel is een kapsel waarbij het haar rondom kortgeknipt wordt, alsof iemand een bloempot op het hoofd heeft gezet en het eronderuitstekende haar heeft weggeknipt of geschoren.

Deze kapsel was vroeger een populair kapsel onder het gewone volk als een gemakkelijke en relatief nette haardracht die niet door een professionele kapper aangebracht hoefde te worden. Daarom werd het in sommige culturen gezien als een teken van armoede. In diverse andere culturen was het echter een normaal kapsel. Het bloempotkapsel komt veel voor onder de Amish.

In de tweede helft van de twintigste eeuw kwam deze haarstijl opnieuw op in de tegencultuur rond de rockmuziek, mede onder invloed van The Beatles en de Ramones. Vanaf de jaren negentig verminderde de populariteit weer.

Het bloempotkapsel is weer terug. Voor de liefhebbers en nostalgici is er goed nieuws: het bloempotkapsel is terug! Op school maakten we er wel eens grapjes over. ‘Kijk! Daar loopt er weer één met een bloempotkapsel”, vreselijk vonden we dat. Toch lijkt juist dat kapsel helemaal terug te komen, net even iets anders. Dat dan weer wel. Veel celebs zijn gespot met een bloempotkapsel met een hippe twist. Natuurlijk is het kapsel enigszins gemoderniseerd. Achteraan is het mooi opgeknipt, vooraan valt de froufrou tot over de wenkbrauwen. Dat maakt dat het wel snel bijgeknipt moet worden, maar het ziet er tegelijk heerlijk alternatief en anders uit.

De terugkeer van de bloemenpot kapsel is te wijten aan twee redenen: de froufrou die in de mode blijft, en de nood aan korte, multifunctionele kapsels. Het bloempotkapsel is er zo één. Voor het werk of een luie dag thuis, is douchen en kammen voldoende. Voor een feestje, meeting of diner kan je het kapsel met wat gel modelleren naar iets strak, kunstig of nonchalant.

Keira Knightley toonde in 2004 al een dergelijk kapsel, maar meer opgeknipt voor een stoerdere en minder vrouwelijke look. Tienerster Justin Bieber bewijst dan weer dat de stijl ook modebewuste jongens staat. Mannen die een bloempotkapsel willen, raden we aan meer met hangende pieken te werken.

Het Bloemenpot Kapsel
3.70 / 5
3.70 - 49 Votos

También te puede interesar