Haar Uitval Bij Vrouwen

Introductie

Sinds het begin der tijden wordt ons haar beschouwd als onze kronende glorie. Dus wat is er aan de hand als ons haar sneller uitvalt dan de bladeren van de bomen vallen? Meestal is dit een gevolg van een midlife crisis, er komt een nieuwe sportwagen, en een nieuwe wederhelft, en voor sommigen van ons ook de een of andere haar restauratie. Je zult door het voorafgaande waarschijnlijk denken dat we het over het mannelijke geslacht hebben, maar dan heb je het mis, want een verbazingwekkend aantal vrouwen heeft ditzelfde probleem.

Oorzaak haaruitval bij vrouw

Er zijn verschillende oorzaken voor dit haarverlies bij vrouwen. Door een ongezonde levensstijl, stress, hormonale omstandigheden als zwangerschap of overgang, maar ook gewoon door ouderdom kunnen haarproblemen ontstaan. Alopecia kan ook erfelijk zijn. In vele gevallen is het zelfs normaal omdat haaruitval seizoensgebonden is. In september verliezen vrouwen meer haar dan de rest van het jaar. Ook drie maanden na een zwangerschap is haarverlies niet eens zo uitzonderlijk. Of na de menopauze. Haren verliezen hun glans, het haar oogt dof en breekbaar of valt zelfs uit.

Er zijn ook andere redenen dan de hiervoor genoemden die kaalheid, of haaruitval, bij vrouwen kunnen veroorzaken, zoals tijdelijke haaruitval (telogen effluvium), breken van het haar (veroorzaakt door styling en door het draaien van en trekken aan het haar), kleine kale plekken (alopecia areata – een immuniteitsprobleem dat tijdelijk haarverlies veroorzaakt), medicatie en sommige huidziekten.

De belangrijkste oorzaak van haaruitval bij vrouwen is het mannelijk hormoon. Ook vrouwen dragen dat bij zich en mocht het niveau van dat mannelijk hormoon worden verhoogd dan kan dat haaruitval bij vrouwen tot gevolg hebben. Maar bij haaruitval bij vrouwen spelen er nog veel meer factoren mee. Zo kan een zwangerschap of andere emotionele gebeurtenis leiden tot extreme haaruitval. Ook een erge ziekte, of zelfs de overgang kan een oorzaak zijn. Over het algemeen heeft haaruitval bij vrouwen een grotere impact dan bij mannen. Dit probleem zal dus ook goed in de gaten moeten worden gehouden zodat u vroegtijdig kan ingrijpen. Normaal gesproken verliezen vrouwen 100 tot 200 haren per dag. Dit is afhankelijk van hoe vaak u een douche neemt. Op het moment dat u meer haren verliest kan het zorgwekkend worden en dient het behandeld te worden. Deze behandeling kan vervolgens bestaan uit hormoonpreparaten of vitaminepreparaten. In een enkel geval zijn deze middelen niet nodig en volstaat het eens volledig ontstressen al om haaruitval bij vrouwen te beperken.

Heeft u twijfels over uw haaruitval of de oorzaak van haaruitval bij vrouwen dan kunt u ook naar uw huisarts gaan. Deze kan een nauwkeurige diagnose stellen en eventueel vervolgonderzoeken voorschrijven. In het geval van haaruitval bij vrouwen krijgt u vaak vitaminerijke medicijnen voorgeschreven. De werking van deze vitaminepreparaten is bewezen.

Symptomen Haarproblemen bij vrouwen

De haaruitval bij vrouwen verloopt meer gespreid. Anders dan mannen worden vrouwen niet kaal bij de kruin of bij de inhammen. Het haar word in het algemeen over het gehele hoofd steeds dunner, waarbij onderscheid wordt gemaakt in 3 fasen van erfelijke vrouwelijke kaalheid, waarbij alleen de voorste haarlok intact blijft.

Haartransplantatie is weer een andere behandelingsmethode die bestaat uit het chirurgisch wegnemen van kleine huidplugjes met één of twee gezonde complete haren, inclusief een beetje van het omliggende weefsel, uit gebieden op het hoofd waar het haar gezond groeit. De plugjes worden vervolgens in de kale gebieden op het hoofd geïmplanteerd. Deze behandeling kan een beetje litteken vorming geven in de donor gebieden en geeft een klein risico op huidinfecties. Om bevredigende resultaten te krijgen, zal de patiënt meerdere malen voor behandeling moeten terugkeren, wat zwaar op de beurs kan wegen, maar de resultaten zijn bijzonder goed en blijvend.

Klik op de volgende links om meer te lezen over haar uitval.

Link 1: http://www.haaruitvalbijvrouwen.net/

Link 2: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/103/Haarproblemen /article/detail/1156810/2010/09/13/Stress-bezorgt-twintigers-al-haaruitval.dhtml

Link 3: http://www.secrethair.nl/index.php?cat_id=116&pagina_id=358

Image 1: www.haaruitvalbijvrouwen.net

Image 2: www.goedgevoel.be

Image 3: www.secrethair.nl

4.20 / 5
4.20 - 38 Votos
Compartir en: Twittericono twitter Facebookicono facebook Pinteresticono pinterest

También te puede interesar