Geschiedenis van de bob kapsel

Haarkapsels

Haar kapsels komen en kapsels gaan, maar een van de meest populaire en klassieke van alle haar kapsel is de zogenaamde bob kapsel.  De bob is een van de meest klassieke van alle haar kapsels. De schoonheid van dit kapsel is dat het vleiend is voor veel verschillende gezichtsvormen. De bob kapsel kwam voor het eerst in Vogue in de jaren 1920 toen de flappers en een aantal film sterren het populair maaktten.
Een van de film sterren die het meest heeft vereenzelvigd met de bob kapsel was Louise Brooks. Louise Brooks was een prachtige, donkerharige actrice die  vooral bekend stond om de hoofdrol in de vele stille films zoals de Roaring Twenties.  Louise Brooks kwam bekend te staan ​​als een vrij modeuize vrouw en een «trend setter». Dit gold voor  haar films en haar klassieke bob kapsel.
Terwijl de bob kapsel nooit helemaal uit de mode raakten, deed het verdwijnen na de populariteit van de stille films voorbij waren. De bob kapsel, echter, ervaren een grote opleving in populariteit in de jaren 1980, met name wanneer de Olympische ijsbaan ster Dorothy Hamill een stijlvolle bob kapsel droeg tijdens de 1976 Olympische Winterspelen.
De bob kapsel heeft zijn popularitiet terug gewonnen in de jaren 1980, voornamelijk als gevolg van de enorme populariteit van Dorothy Hamill gedurende de tijd. Het leek erop dat mensen gewoon niet genoeg van kon krijgen van deze klassieke stijl, en soms leek het erop dat de bob kapsels alles wat men zagen op straat.

De bob kapsel is misschien niet zo gangbaar vandaag als het was in de jaren 1920 en de jaren 1980 maar de bob is nog steeds een van de meest populair haar kapsels voor vrouwen van alle leefttijden.  Veel vrouwen houden van de bob kapsel omdat het een van de makkelijkste kapsels is om te verzorgen. Daarnaast kan de bob kapsel worden aangepast aan vrijwel elk gezichtsvorm – plat, rond, hartvormige, ovaal. Deze veelzijdigheid maakt de bob tot een van de meest duurzame van kapsels.


Een goede kapper zal snel in staat zijn om het beste type van bob kapsel voor uw gezicht te bepalen.  Een klassieke bob kapsel heeft weinig onderhoud waardoor het perfect is voor drukke carriere vrouw of iemand anders die minder tijd heeft voor haar kapsel.

4.70 / 5
4.70 - 39 Votos
Compartir en: Twittericono twitter Facebookicono facebook Pinteresticono pinterest

También te puede interesar