Dreadlocks Kapsels – Voor Zowel Mannen als Vrouwen

Dreadlocks zijn touwachtige plukken haar die in een bepaalde periode samengroeid zijn tot een haarstreng. Men zegt dat het een van de oudste haarstijlen is daar dreads zich na een bepaalde tijd natuurlijk ontwikkelen. Dreadlocks is een vorm van krullende mannen kapsels en krullende vrouwen kapsels. Voor een aantal mensen, de Rastafarians, zijn de dreadlocks […]
Haarkapsels

Dreadlocks zijn touwachtige plukken haar die in een bepaalde periode samengroeid zijn tot een haarstreng. Men zegt dat het een van de oudste haarstijlen is daar dreads zich na een bepaalde tijd natuurlijk ontwikkelen. Dreadlocks is een vorm van krullende mannen kapsels en krullende vrouwen kapsels.

Voor een aantal mensen, de Rastafarians, zijn de dreadlocks heilig en hun haarstijlen zijn onderdeel van een religieus rituaal.

Er zijn verschillende redenen om dreadlocks te dragen. De dreadlock is ook bekend als kapsel van Afrikaanse afstammelingen als bevestiging van trots op het Afrikaan zijn. Voor vele anderen zijn dreadlocks een modetrend.


Bob Marley is beroemd voor zijn dreadlocks. Zijn song “Natty Dread” (1975) popularizeerde de term. «Natty» refereert aan het knottige textuur van deze stijl. In de jaren negentig werden Dreads een trend voor diegene die graag hun eigen, individuele stijl creeerden.

Tegenwoordig is deze haarstijl nog steeds populair in Europa. In Amerika wordt deze stijl geassocieerd met het «zwerver image,» alhoewel de meer nobele variant, de zogenaamde silky dreads ook in bureau gedragen kunnen worden.

Dreadlocks zijn altijd al éen van mijn favorieten geweest, niet alleen om hun indrukwekkende uitstraling, maar ook vanwege het super weinige onderhoud dat een kapsel met dreadlocks met zich mee brengt. Dus waarom probeer je deze modieuze look niet?

Er zijn verschillende manieren om dreadlocks te maken:

  • Wrijven met wol
  • Dread Permanent
  • Vlechten
  • Touperen
  • Naturel

Shampoos en Wax
Veel mensen met dreadlocks denken dat de beste manier om dit kapsel te dragen, is het haar niet wassen maar dreadlocks moet regelmatig gewassen worden.

Dreadlocks moet gewassen worden zoals je een spons zou wassen, door de zeep er in te werken en vervolgens herhaaldelijk te knijpen en te spoelen om alle zeep er weer uit te halen.

Om een kapsel met dreadlocks in topvorm te houden gebruik je best een shampoo of zeep die geen restjes achterlaat. Wanneer je wax op je vlechten doet, gebruik dan slechts kleine hoeveelheden en smeer het haar goed in. Het is ook aan te bevelen om alleen wax te gebruiken die geen petroleum bevat.

Mutsen en Haarbanden
Deze worden gebruikt om de dreadlocks langs achter te houden en zijn in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar.

Dreadlocks zien er geweldig uit, het enige dat je moet doen is het schoon houden.

Dreadlocks Kapsels – Voor Zowel Mannen als Vrouwen
4.90 / 5
4.90 - 27 Votos

También te puede interesar