De Trini Braids

Vlechten kapsels zijn heel erg mooi. De trini braids is een typische voorbeeld hiervan. De Trini Braids kapsel is een heel onbekende type velechten. Ze zijn heel uniek.

De trini braids zijn wat groter dan normale vlechten en maakt dat je niet zo lang bij een kapsaloen hoef te zitten. Het maakt namelijk niet uit wat voor kapsalon het is. Vele mensen willen niet te lang bij een kapsalon zitten.

De trini braids lijken echt op de schubben van de kwie-kwie vis die we kennen in Suriname en Guyana. Er zijn maar weinig mensed dei de techniek hebben om de losse kwie-kwie vlechten te maken.

Lang haar is nodig om de trini braids te maken. Degene die kort haar behhen kunnen extensies in hun haar zetten en daarna de trini braids vlechten. Voor degene die niet gewend zijn aan extensies gaat het wat tijd in beslag nemen om te wennen aan de extensies. Dit is echter een nadeel van Trini Braids. Je moet namelijk dat  veel haar hebben en het moet ook lang haar zijn.

Kroeshaar of krullende haar zijn het beste haartypes voor de trini braids. Het ziet er mooi uit met kroes of krullend haar mar de vlechten zijn ook zwaarder dan normaal en zeker in het begin, een beetje stijf. Dat maakt wel dat het er mooi uit ziet, het voelt alleen niet zo lekker.

Ik heb zelfs de trini braids uiteens geprobeerd.  Op weg naar huis, stopte ik nog even bij de lokale groente boer om fruit te halen, toen me opviel dat een lange goed uitziende man, met hele mooie dreadlocks naar me keek. Maar ken je dat gevoel als je pas ongesteld bent? Je benen voelen net lood, je buikt trekt een beetje en je rug voelt alsof je op een houten plank hebt geslapen. Zo voelde ik me op dat moment.

Ik had dus geen idee waarom die vent zo naar me staarde, maar het boeide me niet echt. Het enige wat ik wilde was zo snel mogelijk thuis zijn en ik kan je zeggen, op dat moment voelde ik me alles behalve aantrekkelijk. Mijn gezicht, een goede graadmeter voor hoe ik mij voel, zal er dan ook behoorlijk zuur uit hebben gezien. Toen deze man echter met een warm Jamaicaans accent op een super vriendelijke manier zei “I love your plaits”, voelde ik mijn zure gezichtsuitdrukking spontaan wegtrekken om plaats te maken voor een glimlach.

Ik kwam meteen uit mijn zone omdat het zo verrassend was. Behalve dat het leuk is om een oprecht compliment te krijgen, had ik niet verwacht dat een man met echte dreadlocks mijn neppe vlechten zou waarderen laat staan complimenteren. Zijn goed verzorgde lange haar was namelijk kunstig opgebonden in een kleurrijke doek waardoor ik de indruk had dat hij cultureel bewuste man was die waarschijnlijk niks moest hebben van valse vlechten of weaves. Zonder dat hij het wist was ik betrapt op mijn eigen stereotype denken.

Nog voor ik deze man zelfs gesproken had, had ik hem al door vooral zijn haardracht in een oogopslag getypeerd en nog wel fout ook. Dat was een goede les voor me. Don’t take the man by the look klinkt afgezaagd, maar het is o zo waar. Vooral als het om kroeshaar gaat.